Robotica

Over robotica

Robots

Beebot

Bluebot

Lego Mindstorms

Photonrobot

 De Photonrobot kan volgens de makers gebruikt worden van 5+ tot 10+. De robot heeft een hoop interactieve sensoren. Zo kan hij reageren op zijn omgeving, geluiden maken, emoties vertonen, van kleur veranderen en meer. Download een van de 4 verschillende apps voor Android of iOS of gebruik de lesplannen.

Een robot voor iedere leeftijd?!

Robots kun je op iedere leeftijd inzetten bij het leren, niet alleen om te leren programmeren, maar ook voor een hoop andere doeleinden: zo leer je door een Beebot te programmeren wat links en rechts is, ontwerp je je eigen robot voor het uitvoeren van diverse opdrachten bij bv. de First Lego League etc. Heutink heeft in samenwerking met iXperium Arnhem onderstaande afbeelding gemaakt.

Literatuur

Leren kinderen op de basisschool van instructie door een humanoïde robot? Overzicht van antwoorden uit onderzoek van wij-leren.nl.

Wij-leren (2018). Wat kunnen robots betekenen voor het geven van instructie aan leerlingen in het basisonderwijs? geraadpleegd op zondag 17 november 2019 van https://wij-leren.nl/betekenis-robots-instructie-lln-bo.php

Overige bronnen

 
 Robots.nu – overzicht van verschillende beschikbare robots