18 september 2020

Woordzoekers maken | Learningapps.org

Door petranmeertens

Woordzoekers kun je op verschillende plekken in je onderwijs inzetten: om (voor)kennis op te halen, te verdiepen aan de hand van gevonden woorden of om te herhalen. Daarbij kun je ervoor kiezen om de woorden te geven, te werken met hints of een open opdracht te geven. Zo kun je bijvoorbeeld vragen om zoveel mogelijk hoofdsteden te zoeken.

Er is nog een reden om woordzoekers in te zetten in tijden van online onderwijs. Juist in deze tijd is het belangrijk dat je leerlingen samen iets doen, ook met diegene die thuis zitten. Een gezamenlijke digitale woordzoeker als start van de les is dan een goede uitdaging.

Learningapps.org is een tool waarin je – naast woordzoekers – een hoop online puzzels kunt maken die je op je pc, chromebook, laptop, telefoon of tablet kunt spelen. Je deelt ze eenvoudig en kunt ze onderdeel maken van je website, padlet, electronische leeromgeving, nieuwsbrief etc.

In onderstaande video zie je hoe je zo’n woordzoeker kunt maken.