15 april 2020

Bibliotheek afstandsleren

Door petranmeertens

Noodgedwongen zijn alle studenten, collega’s lerarenopleiders en leerkrachten druk bezig met afstandsonderwijs (vorm)geven en de leerlingen en hun ouders met thuisleren. De praktijk van het leren, lesgeven en werken vanuit huis lijkt men zich snel eigen te maken.

Nu het stof een beetje begint neer te dwalen, komt er ook tijd voor vragen: wat werkt wel, wat niet? Welke didactiek is geschikt? Hoe richt je afstandsonderwijs in vanuit een bepaalde overtuiging of visie?  Interessante zaken om te onderzoeken en te onderwijzen, voor mij, mijn collega’s en studenten.

Daarom ben ik een themapagina gestart op mijn website: afstandsleren.

Zoals altijd verzamel ik het gevonden materiaal niet alleen voor mezelf, maar mag iedereen meekijken.

Naar de themapagina over afstandsleren.